5 lempeää keinoa toipua surusta

Surun kohtaaminen on yksi elämän haastavimmista kokemuksista, riippumatta siitä, mistä syystä koet surua. Menetyksiä voi olla vaikea käsitellä, mutta on olemassa monia lempeitä keinoja, joilla voit auttaa itseäsi toipumaan surusta. Tässä artikkelissa esittelen viisi lempeää keinoa toipua surusta.

1. Surusta(kin) saa puhua

Puhuminen surusta voi auttaa käsittelemään tunteita. Puhu ystävillesi tai perheenjäsenillesi tai harkitse valmentajan, psykologin tai kriisiaputyöntekijän kanssa puhumista. Voit myös kirjoittaa päiväkirjaa tai aloittaa blogin jakamalla tunteitasi muiden kanssa. Muista, että sinun ei tarvitse käsitellä surua yksin. Lempeyttä on, että et jää yksin tunteidesi kanssa ja että löydät keinon ilmaista niitä turvallisessa ja juuri sinun tarpeitasi tukevassa ympäristössä.

Tottuminen tunteiden ilmaisuun voi olla haasteellista, mikäli olet tottunut pidättämään tunteitasi tai jos et ole oppinut tunteiden ilmaisua. Suru voi kuitenkin olla yksi niistä harvoista asioista, joka voi auttaa meitä oppimaan puhumaan tunteistamme ja jakamaan niitä muiden kanssa.

Huomioithan kuitenkin rakas kanssakulkijani, että on kaksi eri asiaa puhua surusta surussa ja puhua surusta suruun kiinni jääneenä. Kerta toisensa jälkeen kipeistä muistoista puhuminen on useimmiten vahingollista. Se johtuu siitä, että kipusi kaipaa kuulluksi tulemista, mutta et ole vielä saanut kokemusta kuulluksi tulemisesta ja pystynyt näkemään kipuasi toisesta näkökulmasta, siksi silloin suruasioiden kierrättäminen kerta toisensa jälkeen on kuin iskisit puukon kerta toisensa jälkeen itseesi.

2. Huolehdi itsestäsi

Lempeä teko on pitää huolta itsestäsi surun aikana. Syö terveellistä ruokaa, liiku, meditoi tai joogaa, ja varmista, että nukut tarpeeksi. Tee pieniä asioita, jotka tuovat sinulle iloa, kuten kävely luonnossa tai lukeminen. Hyväksymällä tunteesi ja tarjoamalla itsellesi lempeyttä, autat itseäsi toipumaan.

Tiedän, että surun keskellä voi olla haastavaa pitää huolta itsestään, mutta se on erittäin tärkeää toipumisprosessin kannalta. Jos et siltikään jaksa, niin keskity perusasioihin, kuten riittävään uneen, ravitsemukseen ja liikuntaan. Vaikka nämä asiat saattavat tuntua pieniltä ja merkityksettömiltä, ne voivat auttaa ylläpitämään fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Kun olet rentoutunut, pystyt paremmin käsittelemään tunteitasi ja löytämään uusia tapoja selviytyä surusta.

Itsensä hemmottelu voi auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta. Voit esimerkiksi varata ajan hierontaan, käydä kauneushoitolassa tai hemmotella itseäsi lempikirjalla tai elokuvalla. Lempeyttä on löytää tapoja huolehtia itsestään ja tehdä asioita, jotka saavat sinut tuntemaan olon paremmaksi.

Liikunta on lääkettä myös surussa
Liikunta on lääkettä myös surussa

Tehokas liikunta sopii mainiosti kehoon kertyneen surustressin purkuun. Liikkuessasi tapahtuu mielen tasolla paljon hyviä asioita, vaikka kokisit liikkuessakin surua. Rakastu itsestäsi huolehtimiseen ja koeta muistaa surussakin, että elämä on lahja. Suosittelen tutustumaan MWebstoren huikean kattavaan valikoimaan niin treeneissä, ravintolisissä kuin treenivaatteissa saadaksesi puhtia ja motivaatiota.

Liike on lääkettä, mutta huomioithan, että jos surusi on uupumisen tasolla, keskity ennemmin rauhalliseen liikkumiseen, kuten rauhallisiin kävelyihin. Paljasjalkakengät, mitä löytyy Kipukaupan sivuilta, antavat varpaillesi tilaa levittäytyä. Toisin sanoen, paljasjalkakengät tukevat jalkasi luonnollisia toimia ja sitä kautta lisäävät hyvinvointiasi.

3. Etsi tietoa

On hyvä idea etsiä tietoa siitä, mitä voi odottaa surun aikana, koska suru usein tulee aalloissa. Tällä tarkoitan sitä, että sinulla voi olla päiviä, jolloin voit paremmin ja päiviä, jolloin koet olevasi täysin murtunut, ja päiviä näiden väliltä. Tämän tiedostaminen voi auttaa sinua tuntemaan itsesi vähemmän yksinäiseksi ja auttaa sinua ymmärtämään paremmin omia tunteitasi ja kokemuksiasi. Kirjat, verkkosivustot ja tukiryhmät voivat olla hyödyllisiä tietolähteitä.

4. Keskity hyviin muistoihin

Edelleen riippumatta siitä, mistä surusi johtuu ja vaikka menetyksesi on ollut kivulias, on lempeyttä muistaa hyvät hetket ja yhteiset muistot. Voit tehdä muistokirjan, valokuvakollaasin tai muunlaisen muiston, joka auttaa sinua muistamaan menetetyn henkilön hyvällä tavalla.

Jos surusi johtuu jostain muusta syystä kuin menetyksestä, koeta löytää elämäsi varrelta rakkaita muistoja, mitä muistella. Huomioithan, että menneiden rakkaiden asioiden muisteleminen kiitollisuudella on nimenomaan kiitollisuuden harjoittamista. Olet ehkä kuullut, että positiivinen ajattelu surun keskellä voi olla huono juttu. Tällä tarkoitetaan sitä, jos surussa pakotat itsesi olemaan positiivinen. Kiitollisuusharjoituksessa ei pakoteta, vaan lämmöllä ja ilolla muistellaan lämpimiä muistoja.

Jokaisella meillä on oma tapamme käsitellä surua. Joskus hyvien muistojen muisteleminen voi olla liian vaikeaa tai tuskallista, ja silloin on tärkeää antaa itselleen lupa surra ja tuntea kaikki tunteet, jotka tulevat esiin. Tärkeintä on löytää tapoja käsitellä surua, jotka sopivat parhaiten omaan tilanteeseesi ja tunteisiisi.

5. Suru ei ole lopullinen tila.

Vaikka menetys voi tuntua valtavalta ja ikuiselta, aika parantaa haavat ja antaa tilaa uusille aluille. Lempeyttä on muistaa, että olet arvokas ja rakastettu juuri sellaisena kuin olet. Salli itsellesi tuntea ja käsitellä surua, mutta muista myös, että voit löytää toivon ja ilon uudelleen.

Suru ei siis ole lopullinen tila, jos sallit itsesi jossain vaiheessa vapautua surun viitasta. Joskus, kun suru pääsee yli, voi siitä tulla osa identiteettiäsi, jolloin et tiedä kuka olisit ilman suruasi. Pyri löytämään jokaisena päivänä iloa elämääsi, koska jokainen ilon murunen poistaa pikkuisen murusen surua sinusta.

Toivon, että nämä viisi keinoa auttavat sinua toipumaan surusta ja löytämään enemmän rauhaa. Muista, että jokaisen matka on erilainen, mutta olet vahva ja pystyt selviytymään tästä haasteesta. Jos haluat lukea lisää lempeistä keinoista hoitaa surua, lataa maksuton e-kirjani “Olet enemmän kuin surusi”.

Jaa artikkeli:

Similar Posts